Propagowanie tradycji i kultury świętokrzyskiejz pasji do tworzenia i doskonalenia wina


Jak zrobić domowe wino

Pan Władysław Deptuła udostępnił nam książkę swojego…


Leżakowanie wina w beczce 25 l

Po przygotowaniu beczki dębowej, 19 marca 2016 r.…


Przygotowanie nowej beczki 25L

Zastosowanie małej nowej beczki dębowej 25 l do leżakowania…


Wybór beczki dębowej

Bardzo się ucieszyliśmy, kiedy poznaliśmy Pana Marcina…


Solaris z Marcelim

Podczas naszego winobrania dn. 5 września 2015 roku w…


Inauguracja Polskiej Federacji Producentów Wina

Często w rozmowach z winiarzami wracał temat kondycji…


Nastaw z Cabernet Sauvignon 2015

Cabernet Sauvignon pozyskaliśmy od gospodarza z okolic…


Świętokrzyskie Okiem Drona 2015

Ponownie gościmy Szymona Pawlaka z Jego najciekawszymi…


Roesler w Plechowie

Idąc „za winem” dotarliśmy do przydomowej 10 arowej winnicy…


Odkwaszanie Roeslera

Eksperyment z odkwaszaniem naszego pierwszego wina poprzez…


Herb Primum Vinum

W trakcie wywiadu umówiliśmy się z Panem Tomaszem na…


Heraldyka i winiarstwo

Powiązanie heraldyki z winiarstwem o ile takie w…


Elementy herbu

Aspekty i elementy techniczne herbu. Serdecznie zapraszamy…


Twórczość herladyczna

Twórczość heraldyczna Pana Tomasza Steifer i początki…